Ostravská univerzita používá na svých webových stránkách soubory cookies i další analytické nástroje. Rozumím

OU > O univerzitě > Struktura univerzity > Fakulty a ústavy > Lékařská fakulta

Karin Petřeková


titul, jméno, příjmení:Mgr. Karin Petřeková, Ph.D.
místnost, podlaží, budova: ZY 164, budova ZY
funkce:tajemnice ústavu a zástupce vedoucího ústavu pro nutriční terapii garant a pedagogický poradce studijního programu Nutriční terapie
obor činnosti:nutriční terapeut, civilizační nemoci, odborné praxe studentů
katedra / středisko (fakulta): Ústav fyziologie a patofyziologie (Lékařská fakulta)
telefon, mobil: 553 46 1773
e-mail:
osobní WWW stránka:

Vzdělání

2014 – 2018Ph.D. Ostravská univerzita, Lékařská fakulta, Ústav epidemiologie a ochrany veřejného zdraví. Obor: Veřejné zdraví
2001 – 2007Mgr., Univerzita Palackého Olomouc, Pedagogická fakulta, Katedra antropologie. Obor: Učitelství sociálních a zdravotních předmětů pro SOŠ
1999 – 2000IDVPZ Brno. Pomaturitní specializační studium. Obor: Dietní sestra – Poruchy výživy a výměny látek
1983 – 1987Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Brno. Obor: Dietní sestra

Kvalifikace

2018Ph.D.
2007Mgr.

Další vzdělávání, kurzy

2001 – 2015Certifikované kurzy: OU SYNERGIE – terciární vzdělávání, výzkum a rozvoj: Mikrobi a člověk (40 hodin); Problematika rozvoje osobnosti dospělého jedince (40 hodin); Marketing, komunikace a propagace školy (40 hodin); Sociální fobie (40 hodin)
2001 – 2015Kurzy s osvědčením: NIDV Ostrava – vzdělávací program pro střední školy v každodenní praxi (4 hodiny)
2001 – 2015OU další vzdělávání učitelů: Problematika specifických poruch učení u žáků základní školy a studentů středních škol (4 hodiny); Komunikace a asertivita ve škole (4 hodiny)

Zaměstnání, praxe

2016 – dosudOstravská univerzita, Lékařská fakulta, odborná asistentka
2016 – 2018Praxe Nutričního terapeuta Domov pro seniory Pohoda, Orlová
2017 – 2018Praxe Nutričního terapeuta Charitní domov Opava
2016 – 2017Praxe Nutričního terapeuta Domov pro seniory Zlaté Slunce Ostrava-Výškovice
2014 – 2017Praxe Nutričního terapeuta Jesle Frýdek-Místek
2000 – 2016Praxe Nutričního terapeuta Vítkovická nemocnice a.s., člen skupiny Agel
2000 – 2016Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Ostrava, odborná vyučující
1992 – 1998 Městská poliklinika Moravská Ostrava, diabetologická ambulance, dietní sestra
1987 – 1992Krajský ústav národního zdraví v Ostravě-Porubě, Oddělení Léčebné výživy a stravování, dietní sestra

Odborné zaměření

Fyziologie výživy
Výživa člověka
Léčebná výživa (dietetika)

Akademické funkce a členství v orgánech

2016 – dosud Tajemník Ústavu fyziologie a patofyziologie
2016 – dosud Referent pro poradenskou činnost Ústav fyziologie a patofyziologie
2016 – dosud Katederní koordinátor Erasmus+

Členství v profesních organizacích, redakčních radách a poradních orgánech

Členství v Sekci Nutričních terapeutů ČR
Členství ve Společnosti pro výživu ČR
Členka pracovní skupiny pro tvorbu doporučení výživy dětí do 3 let, spolupráce SZU Praha 2016-2017

Působení v zahraničí

5. – 7. 10. 2017Central European Congress On Obesity, 15 th Slovak Congres On Obesity (přednáška)

Jazykové znalosti

Anglický jazyk
Ruský jazyk


Nutrition and Sensory Evaluation of Germinated Cereals and Pseudocereals
Renáta Dlouhá, Karin Petřeková, Ivo Hartman, Jaroslav Šimek, Vítězslav Hertel
Rok: 2020, Kvasný průmysl
článek v odborném periodiku

Nutrition and Sensory Evaluation of Germinated Legumes
Karin Viktorinová, Karin Petřeková, Ivo Hartman, Jaroslav Šimek, Vítězslav Hertel
Rok: 2020, Kvasný průmysl
článek v odborném periodiku

Sůl ve společném stravování dětí od 1 roku do 7 let
Miriam Návratová, Karin Petřeková
Rok: 2020, Výživa a potraviny
článek v odborném periodiku

Hodnocení nutričního příjmu pacientů po endoskopické gastroplikaci
Karin Petřeková, Pavla Svrčinová, Veronika Horká, Jana Janoutová, Marek Bužga
Rok: 2018, Praktický lékař
článek v odborném periodiku

THE EFFICACY OF SELECTED BARIATRIC SURGERY METHODS ON LIPID AND GLUCOSE METABOLISM: A RETROSPECTIVE 12-MONTH STUDY
Marek Bužga, P. Marešová, Karin Petřeková, Pavol Holéczy, K. Kuča
Rok: 2018, CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF PUBLIC HEALTH
článek v odborném periodiku

Výživové opatření při Crohnově chorobě.
Petra Lörincziová, Karin Petřeková, Petra Hýsková, Marieta Balíková
Rok: 2018, Výživa a potraviny
článek v odborném periodiku

Klíčení semen ke konzumaci - výhody domácího klíčení semen a rizika spojená všeobecně s konzumací klíčených semen
Karin Petřeková, Zuzana Sovadinová
Rok: 2017, Výživa a potraviny
článek v odborném periodiku

Význam nutričního poradenství při léčbě obézních pacientů endoskopickými restrikčními metodami
Karin Petřeková, Marek Bužga, Jana Janoutová, Evžen Machytka
Rok: 2017, Gastroenterologie a hepatologie
článek v odborném periodiku

Nutriční deficity po bariatrických operacích a jejich úprava suplementací
Karin Petřeková, Marek Bužga, Jana Janoutová
Rok: 2016, Praktický lékař
článek v odborném periodiku

Rádce školní jídelny 3
Dana Hrnčířová, Olga Johanidesová, Alexandra Košťálová, Jana Křečková, Anna Niklová, Anna Packová, Karin Petřeková, Jana Spáčilová, Veronika Suchodolová ... další autoři
Rok: 2016, Státní zdravotní ústav
odborná kniha

Nutrition and Sensory Evaluation of Germinated Cereals and Pseudocereals
Renáta Dlouhá, Karin Petřeková, Ivo Hartman, Jaroslav Šimek, Vítězslav Hertel
Rok: 2020, Kvasný průmysl
článek v odborném periodiku

Nutrition and Sensory Evaluation of Germinated Legumes
Karin Viktorinová, Karin Petřeková, Ivo Hartman, Jaroslav Šimek, Vítězslav Hertel
Rok: 2020, Kvasný průmysl
článek v odborném periodiku

Sůl ve společném stravování dětí od 1 roku do 7 let
Miriam Návratová, Karin Petřeková
Rok: 2020, Výživa a potraviny
článek v odborném periodiku

Nutriční deficity po bariatrickém výkonu
Karin Petřeková
Rok: 2019
prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)

Nutriční změny v klíčených obilovinách a luštěninách - dílčí výsledky.
Renáta Dlouhá, Ivo Hartman, Jaroslav Šimek, Karin Petřeková
Rok: 2019
prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)

Obiloviny a luštěniny v bezlepkové stravě
Karin Petřeková
Rok: 2019
prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)

Civilizační nemoci z pohledu nutričního terapeuta
Karin Petřeková, Jana Duxová
Rok: 2018
prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)

Hodnocení nutričního příjmu pacientů po endoskopické gastroplikaci
Karin Petřeková, Pavla Svrčinová, Veronika Horká, Jana Janoutová, Marek Bužga
Rok: 2018, Praktický lékař
článek v odborném periodiku

Obezitologie I
Marek Bužga, Karin Petřeková, Jitka Macháčková, Veronika Horká
Rok: 2018
uspořádání konference, workshopu

THE EFFICACY OF SELECTED BARIATRIC SURGERY METHODS ON LIPID AND GLUCOSE METABOLISM: A RETROSPECTIVE 12-MONTH STUDY
Marek Bužga, P. Marešová, Karin Petřeková, Pavol Holéczy, K. Kuča
Rok: 2018, CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF PUBLIC HEALTH
článek v odborném periodiku

Tradiční a netradiční zpracování luštěnin
Karin Petřeková
Rok: 2018
prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)

Výživové opatření při Crohnově chorobě.
Petra Lörincziová, Karin Petřeková, Petra Hýsková, Marieta Balíková
Rok: 2018, Výživa a potraviny
článek v odborném periodiku

Effect of endoscopic gastroplasty and surgical plication of the stomach on bodycomposition: short term, 6 months study
Marek Bužga, Karin Petřeková, Pavol Holéczy, Evžen Machytka
Rok: 2017
prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)

Klíčení semen ke konzumaci - výhody domácího klíčení semen a rizika spojená všeobecně s konzumací klíčených semen
Karin Petřeková, Zuzana Sovadinová
Rok: 2017, Výživa a potraviny
článek v odborném periodiku

Předběžná srovnávací analýza změn tělesného složení bariatrických pacientů po chirurgické a endoskopické plikaci žaludku.
Karin Petřeková
Rok: 2017
prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)

Předoperační a pooperační výživa zaměřena na bariatrické pacienty
Veronika Horká, Karin Petřeková
Rok: 2017
prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)

Předoperační a pooperační výživa zaměřená na bariatrické pacienty
Karin Petřeková, Veronika Horká
Rok: 2017, Výživa a potraviny
článek v odborném periodiku

Význam nutričního poradenství při léčbě obézních pacientů endoskopickými restrikčními metodami
Karin Petřeková, Marek Bužga, Jana Janoutová, Evžen Machytka
Rok: 2017, Gastroenterologie a hepatologie
článek v odborném periodiku

Jak na stravování dětí v jeslích?
Karin Petřeková
Rok: 2016, Výživa a potraviny
článek v odborném periodiku

Jak na stravování dětí v jeslích, aneb pohled do praxe v zařízení Jesle Frýdek-Místek
Karin Petřeková, Dagmar Zemanová
Rok: 2016, Výživa a potraviny
článek v odborném periodiku

Nutriční deficity po bariatrických operacích a jejich úprava suplementací
Karin Petřeková, Marek Bužga, Jana Janoutová
Rok: 2016, Praktický lékař
článek v odborném periodiku

Nutriční deficity v bariatrii a jejich vliv na kardiovaskulární systém pacientů
Karin Petřeková, Marek Bužga
Rok: 2016
prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)

Nutriční poradenství u pacientů s aspirační léčbou obezity aneb co víme o výživě u tohoto typu léčby
Karin Petřeková, Jitka Macháčková, Mgr. Aneta Neníčková
Rok: 2016
prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)

Rádce školní jídelny 3
Dana Hrnčířová, Olga Johanidesová, Alexandra Košťálová, Jana Křečková, Anna Niklová, Anna Packová, Karin Petřeková, Jana Spáčilová, Veronika Suchodolová ... další autoři
Rok: 2016, Státní zdravotní ústav
odborná kniha

Vitamin D u bariatrických operací
Marek Bužga, Karin Petřeková
Rok: 2016
prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)

Nutriční deficity v bariatrii a jejich vliv na kardiovaskulární systém pacientů
Karin Petřeková, Marek Bužga
Rok: 2015
prezentace (kongresy, sympózia, konference, workshopy)

Nenalezen žádný záznam.

Zobrazit více záznamů

Zobrazit více záznamů

Zobrazit více záznamů

Zobrazit více záznamů

Zobrazit více záznamů

Zobrazit více záznamů

Zobrazit více záznamů

Zobrazit více záznamů



ZkratkaNázev předmětu
1BFYSSeminář k základům lékařské biofyziky
4IHPEFifisiologia del lavoro ed ergonomia
5IHPTFyziologie práce a ergonomie
0IZBSSeminář k základům lékařské biofyziky
BPNK1Praxe - bakalářská práce 1
BPNK2Praxe - bakalářská práce 2
BPNT1Praxe - bakalářská práce 1
BPNT2Praxe - bakalářská práce 2
CINPHCivilizační nemoci
CINZKCivilizační nemoci
CINZZCivilizační nemoci
CIVKSCivilizační nemoci a podpora zdraví
CIVPZCivilizační nemoci a podpora zdraví
ECNTCurative nutrition
ENCRNut. process care in home for the eldery
ENC1Planning of the nutrition process care 1
ENC2Practice of the curative nutrition
EPPNPlanning and prepar. of the cur. nut.
ETFPTechnology of food preparation
FY1LFFyziologie I.
HPET1Fyziologie práce a ergonomie
LCNK1Léčebná výživa 1 - cvičení
LCNK2Léčebná výživa 2 - cvičení
LCNT1Léčebná výživa 1 - cvičení
LCNT2Léčebná výživa 2 - cvičení
LVNK1Léčebná výživa 1 - přednáška
LVNT1Léčebná výživa 1 - přednáška
MVZNKMetodologie vědeckého výzkumu
MVZNTMetodologie vědeckého výzkumu
NPNK1Nauka o potravinách 1
NPNK2Nauka o potravinách 2
NPNT1Nauka o potravinách 1
NPNT2Nauka o potravinách 2
NUTENutriční terapie
PF1LFPatologická fyziologie I.
PPFVZOdb. praxe z fyziol. a psychol.práce
PRAK1Praxe - Provoz stravovacích zař.
PRAK2Praxe - Výživa v podpoře a ochraně veř.
PRAK3Praxe - Příprava zákl. a spec. l. v.
PRAK4Praxe - Léčebná výživa 1
PRAK5Praxe - Léčebná výživa 2
PRAK6Praxe - Léčebná výživa 3
PRAK7Praxe - Výživové poradenství
PRAX1Praxe - Provoz stravovacích zař.
PRAX2Praxe - Výživa v podpoře a ochraně veř.
PRAX3Praxe - Příprava zákl. a spec. l. v.
PRAX4Praxe - Léčebná výživa 1
PRAX5Praxe - Léčebná výživa 2
PRAX6Praxe - Léčebná výživa 3
PRAX7Praxe - Výživové poradenství
SBPNKSeminář k bakalářské práci
SBPNTSeminář k bakalářské práci
SVMFPSpeciální vyšetřovací metody ve fyziolog
SZNK2SZZK - Nutriční obory
SZNK3SZZK - Prakt. zkouška - Léčebná výživa
SZNK4SZZK - Obhajoba bakalářské práce
SZZK2SZZK - Nutriční obory
SZZK3SZZK - Prakt. zkouška - Léčebná výživa
SZZK4Obhajoba bakalářské práce
TPPNKTechnologie přípravy pokrmů
TPPNTTechnologie přípravy pokrmů
VONK1Výživa v podpoře a ochraně veř. zdraví 1
VONK2Výživa v podpoře a ochraně veř. zdraví 2
VONT1Výživa v podpoře a ochraně veř. zdraví 1
VONT2Výživa v podpoře a ochraně veř. zdraví 2
VYNK1Výživa 1 - Úvod do výživy
VYNT1Výživa 1 - Úvod do výživy
VYZLFVýživa v prevenci a základy dietologie
XCNBTCivilizační nemoci pro BT
YFY2LPhysiology II.
YVYZLFundamentals of nut. in prev. and diet.
0IBSKSeminář k bakalářské práci
0IBSNSeminář k bakalářské práci
0ICINCivilizační nemoci
0ICIZCivilizační nemoci
0IENKEdukace a nutriční softwary
0IENSEdukace a nutriční softwary
0IER1Zahraniční pobyt/stáž
0IER2Zahraniční pobyt/stáž
0IER3Předmět absolvovaný v zahraničí 1
0IER4Předmět absolvovaný v zahraničí 2
0IER5Předmět absolvovaný v zahraničí 3
0IEW1Zahraniční pobyt/stáž
0IEW2Zahraniční pobyt/stáž
0IEW3Předmět absolvovaný v zahraničí 1
0IEW4Předmět absolvovaný v zahraničí 2
0IEW5Předmět absolvovaný v zahraničí 3
0IFPRFyziologie práce a ergonomie
0IHPTFyziologie práce a ergonomie
0ILK1Léčebná výživa 1
0ILK2Léčebná výživa 2
0ILV1Léčebná výživa 1
0ILV2Léčebná výživa 2
0IMVKMetodologie vědeckého výzkumu
0IMVVMetodologie vědeckého výzkumu
0INK1Nauka o potravinách 1
0INK2Nauka o potravinách 2
0INP1Nauka o potravinách 1
0INP2Nauka o potravinách 2
0INTFNutriční terapie
0IPKLPlánování a příprava Léčebné výživy
0IPLKPreventivní lékařství
0IPLVPlánování a příprava Léčebné výživy
0IPPFOdb. praxe z fyziol. a psychol.práce
0IPRLPreventivní lékařství
0IPR1PRAXE 1-Školní stravování, průběžná
0IPR2PRAXE 2 - OLVS souvislá
0IPR3PRAXE 3 - Výž. v pod. a ochr. veř. zdr.
0IPR4PRAXE 4 - Léčebná výživa, průběžná
0IPR5PRAXE 5 - Léčebná výživa, sou. prázd.
0IPR6PRAXE 6 - bakalářská práce, souvislá
0IPR7PRAXE 7 - Klinická praxe, průběžná
0IPR8PRAXE 8 - Výživové poradenství, souvislá
0IPR9PRAXE 9 - Dietologická praxe, souvislá
0IPX1PRAXE 1-Školní stravování, průběžná
0IPX2PRAXE 2 - OLVS souvislá
0IPX3PRAXE 3 - Výž. v pod. a ochr. veř. zdr.
0IPX4PRAXE 4 - Léčebná výživa, průběžná
0IPX5PRAXE 5 - Léčebná výživa, souvislá, práz
0IPX6PRAXE 6 - bakalářská práce, souvislá
0IPX7PRAXE 7 - Klinická praxe, průběžná
0IPX8PRAXE 8 - Výživové poradenství, souvislá
0IPX9PRAXE 9 - Dietologická praxe, souvislá
0ISKAStáž v ČR - cizojazyčná komunikace
0ISK1Stáž a kazuistické semináře
0ISTAStáž v ČR - cizojazyčná komunikace
0IST1Stáž a kazuistické semináře
0ISZ1SZZK - Teoretický základ
0ISZ2SZZK - Nutriční obory
0ISZ3SZZK - Prakt. zkouška - Léčebná výživa
0ISZ4SZZK - Obhajoba bakalářské práce
0ISZ5SZZK - Předměty ochrany veřejného zdraví
0ITK1Technologie přípravy pokrmů
0ITP1Technologie přípravy pokrmů
0IVDFVýživa a dietologie
0IVDZVýživa a dietologie
0IVK1Výživa člověka
0IVOKVýživa v ochraně a podpoře veř. zdraví
0IVOZVýživa v ochraně a podpoře veř. zdraví
0IVPZCivilizační nemoci a podpora zdraví
0IVY1Výživa člověka
0IZZ1SZZK - Teoretický základ
0IZZ2SZZK - Nutriční obory
0IZZ3SZZK - Prakt. zkouška - Léčebná výživa
0IZZ4SZZK - Obhajoba bakalářské práce
0IZZ5SZZK - Předměty ochrany veřejného zdraví
1ITKTTechnologie přípravy pokrmů
1ITK1Technologie přípravy pokrmů
1IVK1Výživa člověka
1NKCICivilizační nemoci a podpora zdraví
1NKNPNauka o potravinách 1
1NKVYVýživa 1 - Úvod do výživy
2INK1Nauka o potravinách 1
2IPKLPlánování a příprava Léčebné výživy
2IPX1PRAXE 1-Školní stravování, průběžná
2IPX2PRAXE 2 - OLVS souvislá
2NKNPNauka o potravinách 2
2NKP3Praxe - Příprava zákl. a spec. l. v.
2NKVOVýživa v podpoře a ochraně veř. zdraví 1
2VYZIVýchova ke zdravé výživě
3FYVYFyziologie výživy
3ILK1Léčebná výživa 1
3INK2Nauka o potravinách 2
3IPX3PRAXE 3 - Výž. v pod. a ochr. veř. zdr.
3IVOKVýživa v ochraně a podpoře veř. zdraví
3NKP2Praxe - Výživa v podpoře a ochraně veř.
3NKTPTechnologie přípravy pokrmů
3NKVOVýživa v podpoře a ochraně veř. zdraví 2
3PCINCivilizační nemoci
3ZCINCivilizační nemoci
30CINCivilizační nemoci
4IPLKPreventivní lékařství
4IPX4PRAXE 4 - Léčebná výživa, průběžná
4IPX5PRAXE 5 - Léčebná výživa, souvislá, práz
4NKLCLéčebná výživa 1 - cvičení
4NKLPLéčebná výživa 1 - přednáška
4NKP1Praxe - Provoz stravovacích zař.
4NKP4Praxe - Léčebná výživa 1
9FY2LFyziologie II.
9VYZLVýživa v prevenci a základy dietologie


AutorNázev práceTypRok
Kočanová AlexandraNutriční hodnocení bezlepkové stravyzávěrečná 2020 
Hasslová KarolínaVýznam a metody edukace výživy při sportubakalářská 2020 
Duxová JanaŽivotní styl ve vztahu ke změnám v tělesné hmotnosti u žen v klimakteriu.bakalářská 2019 
Kociánová AlenaVýživa dětí předškolního věku a jejich výchova ke správnému stravováníbakalářská 2019 
Kociánová PetraVliv výživy na nutriční stav pacientů na gerontopsychiatrickém oddělení psychiatrické nemocnice Opavabakalářská 2019 
Návratová MiriamSůl ve společném stravování dětí od 1 roku do 7 let.bakalářská 2019 
Chromková KamilaAlternativní výživové směry vyskytující se u dětíbakalářská 2018 
Havlíček ŠtěpánVýchova ke zdraví na základních školách, projekt Zdravá školabakalářská 2018 
Kopecká ZuzanaStravovací návyky, pitný režim a pohybová aktivita u dětíbakalářská 2018 


Nutriční hodnocení obilovin, pseudoobilovin, luštěnin a výrobků z těchto potravin a jejich využití v bezlepkové stravě
Hlavní řešitelMgr. Karin Petřeková, Ph.D.
Období1/2019 - 12/2020
PoskytovatelSpecifický VŠ výzkum
Stavukončený
Studie hodnocení bezpečnosti a účinnosti Endoskopické terapie morbidně obézních pacientů.
Hlavní řešitelMgr. Karin Petřeková, Ph.D.
Období1/2016 - 12/2017
PoskytovatelSpecifický VŠ výzkum
Stavukončený
facebook
instagram
twitter
rss
social hub