O prospěšnosti vitamínů mluvila v Dobrém ránu ČT naše nutriční specialistka a odborná asistentka Ústavu fyziologie a patofyziologie Hana Holišová
O tom, že vitamíny nejsou jen o ovoci, ale i zelenině i o tom, proč je důležité konzumaci čerstvého ovoce a zeleniny doplnit o další vyváženou stravu jako jsou mléčné výrobky nebo libové maso. Kde konkrétně se v ovoci skrývá nejvíc vitamínů a k čemu je vlastně potřebujeme? Nejen na tyto otázky odpovídala v úterý 5. února v Dobrém ránu České televize nutriční terapeutka Lékařské fakulty Ostravské univerzity Mgr. Hana Holišová.
Řeč byla třeba i o tom, kolik vitamínů v sobě skrývají nezralé banány, na které teď můžeme natrefit v obchodě a padla i otázka, zda se vitamínem můžeme předávkovat.
Rozhovor s Mgr. Hanou Holišovou si můžete pustit také ze záznamu na webu České televize, stejně jako i druhý vstup.
Zveřejněno / aktualizováno: 06. 02. 2019