Výzkum v oblasti výživy a dietetiky, senzorického a nutričního složení potravin

Výzkumná činnost sekce nutričního poradenství ústavu je zaměřena na rozbor stravovacích návyků a životního stylu pro různé skupiny osob. Poradenství zahrnuje hodnocení dosavadního jídelníčku a vzorců chování a následné navržení jejich úprav. Součástí je možnost měření a hodnocení tělesného složení (stanovení množství tělesného tuku, svalové hmoty a množství tělesné vody) v našich výzkumných laboratořích.

Problematika nutričního a senzorického hodnocení potravin je oblast, která neodmyslitelně patří k oblasti nutričního poradenství. Výzkum pomáhá objasnit kvalitu potravin a přináší cenné informace k vyvrácení mnohých mýtů o potravinách a jejich vhodném zařazování do výživy člověka.

Do výzkumu a činnosti sekce jsou zapojeni studenti bakalářského oboru Nutriční terapeut a studenti všeobecného lékařství.


Kontakty pro veřejnost a partnery
Jak se k nám dostanete?


Zveřejněno / aktualizováno: 11. 07. 2019